Over mij

Ik begon met harples aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Na mijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Sophie Hallynck behaalde ik een Master in de muziek met grootste onderscheiding, waarna ik me ging perfectioneren bij Fabrice Pierre aan het Conservatoire Nationale Supérieure de Lyon. Achteraf volgde ik de lerarenopleiding.

Ik geef concerten in orkestverband met orkesten zoals Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, het orkest van de Munt. Daarnaast is kamermuziek ook een belangrijk aspect in mijn concertleven; ik vorm het duo Aznèm met mijn zus Astrid, celliste, en treed vaak op in occasionele ensembles zoals bijvoorbeeld in het kader van de concertreeks ‘Brussels Muzieque’.

Naast het concertleven geef ik harples aan jong en oud met volle overtuiging. Het doorgeven en aanleren van muziek vind ik heel boeiend en waardevol.
Ik ben als harpleerkracht verbonden aan de Kunstacademie van Torhout, waar ik enkele jaren geleden een nieuwe klas begon. Daarnaast geef ik les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge en sinds kort ook als docent aan de LUCA School of Arts in Leuven.#Volg me op Instagram voor meer informatie over mijn concerten: emmawautersharpist

=> Neem een kijkje op de website astridenemmawauters.com voor meer info over mijn duo Aznèm.

%d bloggers liken dit: